top of page

Boeken tips

Hieronder vind je een overzicht van mijn favorieten boeken over mindset, het (onbewuste) brein, hypnotherapie, microdosing en spiritualiteit.

Mindset

You are a Bdass

YOU ARE A BADASS

Jen Sinerco

Dit was het eerste boek wat ik heb gelezen over Mindset. Het boek lees lekker weg, is duidelijk en bevat goede concrete voorbeelden waar je mooie inzichten uit kan halen. De schrijfster gebruik haar eigen verhalen om haar punt duidelijk te maken en schrijft op humoristische wijze. In mijn ogen een van de beste boeken om meer te leren over mindset.

1001004006316164.jpg

JOURNALS

Peter Pauper

Ga je met je mindset aan de slag? Of het nu voor het journalen is of om aantekeningen te maken, de notitieboekjes van Peter Pauper zijn ideaal! Betaalbaar en van top kwaliteit. Ze zijn er in alle soorten designs. Voor ieder iets wils. Ik gebruik zelf het 'Believe in Yourself' notitieboekje. Een dagelijkse reminder voor mezelf. 

Wat nou als het ook ander kan

WAT NOU ALS HET OOK ANDERS KAN?

Janne Schuijn

Geen verrassing dat dit boek in mijn boekentip lijst staat op het gebied van Mindset. Mijn mindset reis begon in 2017 dankzij Janne. Ik heb door haar coaching heel veel mogen leren over mindset. Het boek is een reis door Janne haar leven en staat bordevol met inzichten en tips over mindset en wat het voor haar heeft betekent. Een must read!

Slight Edge.jpg

THE SLIGHT EDGE

Jeff Olson

Wederom een van mijn favorieten boeken! The Slight Edge is een manier van denken. Het boek laat met herkenbare situaties zien hoe kleine dagelijkse acties opgeteld het verschil kunnen maken. Simpele acties die je dagelijks kan doen of niet doen. Ook staan er leuke en praktische oefeningen in. 

Mindset

Het Brein

Eetbuien
9200000038513329.jpg

HET SLIMME ONBEWUSTE
 

Ap Dijksterhuis

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik gek ben op alles wat te maken heeft met de werking van het brein. Dit boek legt uit hoe het (on)bewuste werkt en hoe het invloed heeft op je denken en handelen. Het boek is geschreven in duidelijke taal en daardoor voor iedereen begrijpbaar. Het is daarnaast ook wetenschappelijk onderbouwd. (Ook iets waar ik heel goed op ga!)

550x825.jpg

BREEK JE VRIJ!
 

Edwin Selij

Breek je vrij! helpt je probleem op te lossen, ongeacht wat dat probleem ook is. Misschien noem jij het belemmeringen, blokkades of zelfs uitdagingen. Het blijft hetzelfde, want de gevoelens die je ervaart zijn vaak verbonden aan negatieve herinneringen. In het boek staan praktische oefeningen om die herinneringen te resetten, zodat je eindelijk je verleden kunt loslaten en het leven kunt leiden dat je daadwerkelijk wilt.

550x744 (1).jpg

IK2 - BESTE VERSIE

Margriet Sitskoorn

De beste versie van jezelf' laat op een inspirerende manier zien hoe je het volledige potentieel uit jezelf kunt halen. De inhoud is geheel geijkt op de huidige prikkel- en stressvolle wereld, waarin je nieuwe vaardigheden en eigenschappen moet ontwikkelen om je doelen te bereiken. Ontwikkel je hersenen en je vaardigheden en wees succesvoller en gelukkiger. Persoonlijk, in je werk en maatschappelijk. 'Ga aan de slag met IK2 en ontdek de mogelijkheden van je hersenen. Gebruik ze. Ontwikkel je. Draag bij.'

 

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan Tilburg University. 

543x840.jpg

THE CHIMP PARADOX
 

Steve Peters

Een boek wat je moet lezen wanneer je beter wilt begrijpen waar het menselijk gedrag vandaan komt en wat nu dat saboterende stemmetje in je hoofd is. Het boek legt uit hoe je de chimp (het reptielenbrein) kan managen, waardoor je meer handelt en denkt vanuit jezelf (de mens). Het boek behandelt ook overtuigingen, geluk en zelfvertrouwen. Easy read en super leerzaam!

541x840.jpg

INNERCISE

John Assaraf

What to say?

Dit boek is geschreven door neurowetenschapper John Assaraf. Hij is een van de grootste brein experts uit Amerika. In dit boek deelt hij breinkennis en veel praktische tips. Na aanschaf van het boek krijg je ook toegang tot een aantal audio en video bestanden waardoor je jouw brein verder kan ontwikkelen en trainen.

Een echte aanrader!

550x807.jpg

BRAIN BALANCE

Charlotte Labee

We sturen alles vanuit ons brein aan. Met de juiste breinkennis en mindset kun jij jouw gelukkigste en gezondste leven leiden.
Dankzij de wetenschap ontdekken en leren we steeds meer over de werking van ons brein. Hoewel deze ontdekkingsreis nog oneindig lijkt, is er inmiddels al veel kennis over hoe we ons brein kunnen aansturen op verandering en verbetering. Het draait allemaal om het bereiken van de juiste balans in je hersenen, door onder andere goede voeding, beweging en rust. Zo voorkom je negatieve stress en terugval in oude patronen die je belemmeren.

550x744.jpg

MINDF*CK NEXT LEVEL

Victor Mids & Oscar Verpoort

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik helemaal in-to-the neuroscience, werking van het brein en hypnose ben. Dit boek sluit hier onwijs goed op aan en laat zien hoe 'gemakkelijk' ons brein en onze zintuigen te misleiden zijn. Als je deze onderwerpen ook heel erg interessant vind, dan mag dit boek niet in je collectie ontbreken! 

525x840.jpg

HERSENHACK

Margriet Sitskoorn

Waarom zijn we gevoelig voor nepnieuws, kunnen we de verleidingen van bijvoorbeeld gamen, social media en eten niet weerstaan, lijkt angst te regeren, en hoe komt het dat groepen zo makkelijk tegen elkaar op te zetten zijn? 


Margriet Sitskoorn laat je ervaren hoe makkelijk je hersenen te hacken zijn en hoe organisaties, medemens, media en politiek hier gebruik – en misbruik - van maken. Ze legt ook uit hoe je je hiertegen kunt wapenen en hoe je je hersenen als het ware kunt updaten zodat ze beter zijn toegerust voor de wereld van vandaag.

Lifestyle
bottom of page