Transformed People, Transform people.

Mijn naam is Roos Edens.

Mindset Coach, Hypnotherapeut en ervaringsdeskundige & expert op het gebied van eetbuistoornissen.

Hieronder lees je mijn verhaal.

Over emotionele eetbuien, mijn gevecht met mijn zelfbeeld en overgewicht. De giftige relatie met een narcist. Mijn burn-out. Mijn mentale en fysieke transformatie.

Het overlijden van mijn moeder, eetbuien en pesterijen.

In 1994 (ik was toen 8 jaar) kreeg mijn moeder de diagnose van baarmoederhalskanker en begin 1996 werd duidelijk dat zij ongeneeslijk ziek was. Ik was nog erg jong waardoor ik mij veel dingen uit die periode niet meer goed kan herinneren. Op 29 februari 1996 werd ik wakker en vertelde mijn vader dat ze er niet meer was.

 

Na het overlijden van mijn moeder vond ik troost in eten. Er ging geen dag voorbij dat ik de snoepkast niet plunderde. Ik nam alles mee naar mijn kamer en at het daar ‘stiekem’ op. Het was mijn manier om om te kunnen gaan met negatieve emoties. 

Het zal geen verrassing zijn dat ik door de eetbuien aankwam. Het was zo erg dat ik uiteindelijk op 19-jarige leeftijd woog ik meer dan 90 kilo woog. Op school werd ik buitengesloten en gepest vanwege mijn gewicht. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was en ging harder mijn best doen op school en werd perfectionistisch. Mijn onzekerheid zorgde ervoor dat ik bij anderen de bevestiging zocht dat ik WEL goed genoeg was. Ik paste mij aan, deed wat iedereen deed, cijferde mezelf weg en stond voor iedereen klaar. Iets waar helaas vaak misbruik van is gemaakt.

Ik dacht altijd dat het aan mij lag. Dat ik iets verkeerds had gedaan, dat ik geen goed persoon was en dat mensen mij daarom verlieten. Ik werd afhankelijk van anderen en gaf ze daardoor controle over mijn leven, mijn zelfbeeld en mijn geluk.

Het werd voor mij steeds lastiger om nieuwe (vriendschap) relaties aan te gaan, omdat ik erg wantrouwend was. Ik liet bijna niemand toe, was erg op mijzelf en daardoor ook vaak eenzaam en ongelukkig. Ik bouwde een muurtje op om mezelf te beschermen. Ook op relatiegebied had ik moeite om mij opnieuw open te stellen.

Giftige relatie

Tot ik iemand leerde kennen die begrip had voor mijn wantrouwen, onzekerheid en bindingsangst. Na vele (goede) gesprekken begon ik weer opnieuw te geloven in de liefde en gaf ik het weer een kans. Niet wetende dat het zo gezegd volledig uit de hand zou lopen, en de problemen alleen maar erger zouden worden. Hij bleek namelijk een narcist te zijn. Het was een heftige en giftige relatie, waarbij ik mijzelf compleet verloren ben. Ik was mezelf niet meer, was doodongelukkig en van mijn zelfbeeld was niets meer over. Beetje bij beetje was ik afgebroken. Na bijna 5 jaar heb ik de relatie verbroken en ben ik met de noorderzon vertrokken.

Het idee dat de rest van mijn leven er zo uit zou blijven zien... De dagelijkse strijd, het knagende gevoel (is dit het?), de stress en negatieve gevoelens. Dit was toch niet hoe het leven hoorde te zijn?

Burn-out

De eerste maanden alleen waren een afwisseling van opluchting en blinde paniek. Ik voelde mij bevrijd, maar wat moest ik nu doen? Hoe moest ik mijn leven inrichten? Ik had ineens vrijheid om mijn eigen dingen te doen, leven volgens mijn regels en te zijn wie ik ben… maar wie was ik dan? Wat wilde ik eigenlijk met mijn leven?

 

Bang om het gesprek en de confrontatie met mezelf aan te gaan heb ik een jaar lang het feestbeest uitgehangen. Veel feesten, drinken en ongezond eten. Lang leven de lol!

Een jaar later was ik er klaar mee. Al dat feesten, had mijn lichaam geen goed gedaan. Ik begon met sporten en mijn voeding aan te passen. Na twee jaar aanrommelen schakelde ik begin 2015 hulp in van een deskundige coach waarbij mijn transformatie pas echt begon. Ik vond het geweldig om te ervaren wat de krachttraining met mijn lichaam deed. Ik werd sterker en zelfverzekerder, ik was zo trots op mezelf!​

Dat besef veroorzaakte ook een soort van kortsluiting in mijn hoofd.

Hoe kon ik denken dat ik sterk was, dat ik trots op mezelf kon zijn terwijl ik altijd heb geloofd dat ik niet goed genoeg was? Mijn interne en externe wereld raakte met elkaar in conflict. ​

 

Het gevolg was een burn-out! Iets waar ik achteraf dankbaar voor ben. Niet voor de burn-out zelf, maar alles waar ik in die periode heb geleerd over mijzelf, mijn verleden en ‘het leven’.

De burn-out gaf mij de nodige inzichten over mijzelf en mijn leven – toen kwam ook het besef dat ik ongelukkig was met hoe mijn leven er toen uitzag. Mijn oude (externe) leven paste niet meer bij mijn nieuwe (interne) leven. En jarenlang had ik gedachten en overtuigingen die mij belemmerden in mijn leven. Het idee dat mijn leven er zo uit zou blijven zien - dat ik nu eenmaal zo was - dat wilde en kon ik niet meer accepteren. Er moest iets veranderen, en snel!

Fysieke en Mentale Transformatie

Dat betekende dat ik de regie over mijn leven moest nemen. Ik besefte mij dat ik ZELF verantwoordelijk ben voor mijn leven en geluk. En DAT geluk stond nu voorop! Krachttraining was inmiddels mijn passie geworden en daar moest ik meer mee doen. Ik koos ervoor mij om te laten scholen tot personal trainer & lifestyle coach. Ik bezocht seminars en volgende theorie en praktijk opleidingen op het gebied van krachttraining, voeding en coaching.

 

Daarnaast volgende ik ook diverse coaching trajecten bij Janne Schuijn om te blijven werken aan een krachtige mindset. Zodat ik mijn pijn en verdriet (mijn verleden) kon omzetten naar kracht, positiviteit en de tools om anderen vrouwen te helpen.

Terugkijkend op mijn proces en de reis die ik heb afgelegd, ben ik ZO dankbaar dat ik de kans heb gehad EN gepakt, om mijn leven om te gooien. Ik zeg niet dat ik ergens spijt van heb, maar in zekere zin vind ik het jammer dat ik zoveel tijd heb weggegooid door op de automatische piloot te leven. Ik wist gewoon niet beter dan te doen wat ik altijd al deed en leerde leven met de resultaten van mijn gedrag. 

Ik heb mij vaak laten leiden door de waan van de dag of de meningen van anderen. Ik deed wat er van mij 'verwacht' werd. Ik heb nooit druven dromen dat mijn leven er nu zo uit is komen te zien. Zelfverzekerder, gelukkiger, gezonder, krachtiger en zelfstandig onderneemster!

 

De manier waarop mijn leven is veranderd sinds ik mijn levensstijl heb veranderd  en gewerkt heb aan mijn mindset, is niet onder woorden te brengen. Ik kan wel een hele opsomming geven, maar dat dekt de lading gewoon niet. Het is een GEVOEL – een emotie!

Ik heb zelf ervaren hoe een verleden, (traumatische) gebeurtenissen, gedachten en (belemmerende) overtuigingen over tijd grote obstakels kunnen worden. Een krachtige en weerbare mindset die vóór je werkt is zo belangrijk! Om op een goede manier om te gaan met negatieve emoties, tegenslagen en externe factoren.

Ik zie veel vrouwen die onzeker en ongelukkig zijn. Die vastlopen op een of meer gebieden in hun leven. Die afhankelijk zijn van de goedkeuring van anderen, bang zijn voor de meningen van anderen en daardoor niet hun eigen keuzes durven te maken. Die dagelijks strugglen met hun eetbuien.

 

Ik zal eerlijk zijn: dat raakt mij. Ik weet hoe het is, hoeveel impact het heeft op levenskwaliteit, hoeveel pijn en verdriet het geeft en hoeveel energie het kost. Gelukkig weet ik ook dat er een oplossing is - ‘a way out’.

 

Met UPlift! Lifestyle deel ik mijn persoonlijke expertise, kennis, tips en tools met je. Ik weet dat wanneer jij over de juiste kennis en tools beschikt, je keuzes gaat maken waar jij echt gelukkig van wordt, dat je zoveel meer kan bereiken dan je nu misschien denkt.

Het is mijn missie om jou te helpen om een eetbui vrij leven te creëren. Om weerbaar, gelukkig en krachtig in het leven kan staan - ongeacht het verleden, alle sh*t en tegenslagen.

Liefs,  Roos

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Plan dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

Heb je interesse in 1-op-1 coaching?

Hieronder vind je meer informatie over het coachingstraject. 

JIJ bent het allerbelangrijkste in jouw leven. JIJ bent de enige met wie jij oud MOET worden. Wanneer jij je goed voelt, weerbaar, gelukkig en krachtig in het leven staat, dan kan je dat doorgeven aan de mensen om je heen.