top of page

Transformed People, Transform people.

Het was eind 2014 toen ik 'gewoon even' 10 kilo wilde afvallen. Wist ik veel dat ik er ook nog een mentale transformatie, business en missie cadeau bij kreeg...

DBP_0767.jpg

Mijn naam is Roos Edens.

(Microdose) Coach en Hypnotherapeut.

Hieronder lees je mijn verhaal.

Over emotionele eetbuien, mijn gevecht met mijn zelfbeeld en overgewicht.

 

De giftige relatie met een narcist. Mijn burn-out. Mijn mentale en fysieke transformatie en mijn missie.

"Het was een heftige en giftige relatie, waarin ik mijzelf compleet verloor. Ik was mezelf niet meer. Ik was doodongelukkig en van mijn zelfbeeld was niets meer over."

Het overlijden van mijn moeder, eetbuien en pesterijen.

In 1994 (ik was 8 jaar) kreeg mijn moeder de diagnose van baarmoederhalskanker en begin 1996 werd duidelijk dat zij ongeneeslijk ziek was. Op 29 februari 1996 werd ik wakker en vertelde mijn vader dat ze er niet meer was.

 

Na het overlijden van mijn moeder vond ik troost in eten. Het was mijn manier om om te kunnen gaan met negatieve emoties. Het zal geen verrassing zijn dat ik door de eetbuien aankwam. Het was zo erg dat ik uiteindelijk op 19-jarige leeftijd woog ik meer dan 90 kilo woog.

 

Op school werd ik buitengesloten en gepest vanwege mijn gewicht. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was en ging harder mijn best doen op school en werd perfectionistisch. Mijn onzekerheid zorgde ervoor dat ik bij anderen de bevestiging zocht dat ik WEL goed genoeg was. Ik paste mij aan, deed wat iedereen deed, cijferde mezelf weg en stond voor iedereen klaar. Iets waar helaas vaak misbruik van is gemaakt.

Ik dacht altijd dat het aan mij lag. Dat ik iets verkeerds had gedaan, dat ik geen goed persoon was en dat mensen mij daarom verlieten. Ik werd afhankelijk van anderen en gaf ze daardoor controle over mijn leven, mijn zelfbeeld en mijn geluk.

Het werd voor mij steeds lastiger om nieuwe (vriendschap) relaties aan te gaan, omdat ik erg wantrouwend was. Ik liet bijna niemand toe, was erg op mijzelf en daardoor ook vaak eenzaam en ongelukkig. Ik bouwde een muurtje op om mezelf te beschermen. Ook op relatiegebied had ik moeite om mij opnieuw open te stellen.

vrouw_transformatie_lifestyle_gezondheid

Giftige relatie

Tot ik iemand leerde kennen die begrip had voor mijn wantrouwen, onzekerheid en bindingsangst. Na vele (goede) gesprekken begon ik weer opnieuw te geloven in de liefde en gaf ik het weer een kans. Niet wetende dat het zo gezegd volledig uit de hand zou lopen, en de problemen alleen maar erger zouden worden. Hij bleek namelijk een narcist te zijn. Het was een heftige en giftige relatie, waarbij ik mijzelf compleet verloren ben. Ik was mezelf niet meer, was doodongelukkig en van mijn zelfbeeld was niets meer over. Beetje bij beetje was ik afgebroken. Na bijna 5 jaar heb ik de relatie verbroken en ben ik met de noorderzon vertrokken.

Het idee dat de rest van mijn leven er zo uit zou blijven zien... De dagelijkse strijd, het knagende gevoel (is dit het?), de stress en negatieve gevoelens. Dit was toch niet hoe het leven hoorde te zijn?

Burn-out

De eerste maanden alleen waren een afwisseling van opluchting en blinde paniek. Ik voelde mij bevrijd, maar wat moest ik nu doen? Hoe moest ik mijn leven inrichten? Ik had ineens vrijheid om mijn eigen dingen te doen, leven volgens mijn regels en te zijn wie ik ben… maar wie was ik dan? Wat wilde ik eigenlijk met mijn leven?

 

Bang om het gesprek en de confrontatie met mezelf aan te gaan heb ik een jaar lang het feestbeest uitgehangen. Veel feesten, drinken en ongezond eten. Lang leven de lol! #YOLO

Een jaar later was ik er klaar mee. Al dat feesten had mijn lichaam geen goed gedaan. Ik begon met sporten en mijn voeding aan te passen. Na twee jaar aanrommelen schakelde ik begin 2015 hulp in van een deskundige coach waarbij mijn transformatie pas echt begon. Ik vond het geweldig om te ervaren wat de krachttraining met mijn lichaam deed. Ik werd sterker en zelfverzekerder, ik was zo trots op mezelf!​

DSC_2538.jpg

Dat besef veroorzaakte ook een soort van kortsluiting in mijn hoofd.

Hoe kon ik denken dat ik sterk was, dat ik trots op mezelf kon zijn terwijl ik altijd heb geloofd dat ik niet goed genoeg was? Mijn interne en externe wereld raakten met elkaar in conflict. ​

 

Het gevolg was een burn-out! Iets waar ik achteraf dankbaar voor ben. Niet voor de burn-out zelf, maar alles waar ik in die periode heb geleerd over mijzelf, mijn verleden en ‘het leven’.

De burn-out gaf mij de nodige inzichten over mijzelf en mijn leven – toen kwam ook het besef dat ik ongelukkig was met hoe mijn leven er toen uitzag. Mijn oude (externe) leven paste niet meer bij mijn nieuwe (interne) leven. En jarenlang had ik gedachten en overtuigingen die mij belemmerden in mijn leven. Het idee dat mijn leven er zo uit zou blijven zien - dat ik nu eenmaal zo was - dat wilde en kon ik niet meer accepteren. Er moest iets veranderen, en snel!

Transformatie

Dat betekende dat ik de regie over mijn leven moest nemen. Ik besefte mij dat ik ZELF verantwoordelijk ben voor mijn leven en geluk. En DAT geluk stond nu voorop! Ik ging op onderzoek uit: wat wil ik nu ECHT met mijn leven? Mijn transformatie so far had ervoor gezorgd dat ik mijn pijn en verdriet (mijn verleden) om wilde zetten in kracht, positiviteit en tools om andere vrouwen te helpen. 

Ik volgde diverse coachingstrajecten bij Janne Schuijn om uiteindelijk de stap te zetten naar het ondernemerschap. Ik begon als lifestyle coach, maar maakte al snel de overstap naar mindset coaching omdat ik merkte dat daar de grootste transformaties plaatsvonden bij mijn cliënten. Daarnaast vond ik de werking van het brein ook ontzettend interessant!

Door het ondernemen kwam ik ook al snel terecht in de wonderlijke wereld van persoonlijke ontwikkeling en kwam ik in contact met het 'fenomeen' Hypnose! Ik was meteen verkocht, verliefd en verslaafd. Ik ging mij meer verdiepen in de werking van het brein (neurowetenschap) en psychologie. Als kers op de taart heb ik mij omgeschoold tot Hypnotherapeut, zodat ik over de tools beschik om zowel het verleden als de toekomst positief te beïnvloeden.

Terugkijkend op mijn proces en de reis die ik heb afgelegd, ben ik ZO dankbaar dat ik de kans heb gehad EN gepakt, om mijn leven om te gooien. Ik zeg niet dat ik ergens spijt van heb, maar in zekere zin vind ik het jammer dat ik zoveel tijd heb weggegooid door op de automatische piloot te leven. Ik wist gewoon niet beter dan te doen wat ik altijd al deed en leerde leven met de resultaten van mijn gedrag. 

Ik heb mij laten leiden door de waan van de dag of de meningen van anderen. Ik deed wat er van mij 'verwacht' werd. Ik heb nooit durven dromen dat mijn leven er nu zo uit is komen te zien.

 

Zelfverzekerder, gelukkiger en krachtiger!

De manier waarop mijn leven is veranderd in de afgelopen jaren is met geen mogelijkheid onder woorden te brengen. Ik kan wel een hele opsomming geven, maar dat dekt de lading gewoon niet. Het is een GEVOEL – een emotie!

83168559_2822724221120307_14646426331533

Toen ik begon met ondernemen heb ik mezelf (onbewust) gesaboteerd en tegen laten houden door belemmerende overtuigingen, angsten en twijfels die ontstaan zijn in mijn verleden.

Waardoor ik uiteindelijk op het punt stond om mijn grote kleine meisjes dromen op te geven, omdat ik geloofde dat ik niet goed genoeg was, dat niemand op mij zat te wachten en dat anderen beter waren.

Diep van binnen wilde ik nog steeds de wereld een stukje beter en mooier maken, impact maken en levens transformeren. Die drive zorgde ervoor dat ik bewust aan de slag ging met de dingen die mij tegenhielden en te werken aan mijn zelfvertrouwen en eigen waarde.

Inmiddels weet ik en geloof ik dat alles wat we nodig hebben al in ons zit. Niet alleen alle vakkennis, maar ook alle hulpbronnen zoals zelfvertrouwen, kracht, doorzettingsvermogen en vertrouwen... het is alleen een beetje ondergesneeuwd.

 

Met veel liefde en passie, de combinatie van NLP, spirituele hypnotherapie en microdosing, help ik zelfbewuste spirituele vrouwen met hun spirituele groei zodat ook zij hun dromen waar kunnen maken en daarmee ook de wereld weer een stukje mooier kunnen maken.

Liefs,  Roos

 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle

'Ik wil mijn pijn en verdriet omzetten in kracht, positiviteit en tools om andere vrouwen te helpen. Dankzij mijn kennis en ervaring als hypnotherapeut, beschik ik over de tools om het verleden en de toekomst positief te beïnvloeden.'

Inmiddels weet ik en geloof ik dat alles wat we nodig hebben al in ons zit. Niet alleen alle vakkennis, maar ook alle hulpbronnen zoals zelfvertrouwen, kracht, doorzettingsvermogen en vertrouwen... het is alleen een beetje ondergesneeuwd.

Wist je trouwens dat ik ...

Als je mij echt zou kennen ...

Dan zou je weten dat ik ...

 • dol ben op (hardstyle) festivals!
  Mijn eerste festival was DefQon 2005. Ik ging met een (oud) collega en haar vrienden mee. We hebben bijna de hele dag in de Black tent (hardcore) gestaan en ik was verkocht. Door de jaren heen ben ik ook (RAW) hardstyle gaan waarderen. En dankzij een van mijn beste vrienden, ben ik stiekem ook wel fan geworden van Drum & Bass. 

   

 • een #vreetzakje ben.

  Ik ben echt dol op lekker eten zoals pannenkoeken, sushi, hamburgers, (Arabische)
  zoetigheden. Ik vind het ook super leuk om een dagje naar 
  een grote stad te gaan
  e
  n dan op zoek te gaan naar speciale gerechten en eet tentjes.

IMG-20180904-WA0000 (2).jpg
 • introvert en HSP'er ben.
  Ik vind het heerlijk om dagen alleen te spenderen en mijn eigen dingen te doen. Op festivals neem ik ook vaak even een Introvert-me momentje. Dan ga ik alleen een rondje lopen, naar de kluis en ergens zitten om mensen te kijken en even alleen te zijn. Ik vind dat soms een van de fijnste momenten op een festival.

   

 • een ochtendmens ben.
  Dat was ik voorheen dus nooit. Ik ging altijd pas na 23.00 slapen en kwam er soms pas na 09.00 uit (excl. werkdagen). Tegenwoordig lig ik soms al om 20.30 (met een boek) in bed. Ik word vaak automatisch rond 06.00 wakker. In de zomerperiode probeer ik nog eerder op te staan (05.00) zodat ik nog meer aan mijn dag heb, want ik ben in de ochtenduren op mijn best (vind ik zelf dan he...). 

En wie ben jij?

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? En wat heeft jou getriggerd om mijn hele verhaal te lezen? Waar herkende jij jezelf in?  Waar droom jij van en wat is jouw missie? Wat houdt je tegen?

Binnen 2 werkdagen ontvang je een reactie van mij.

Dank je wel voor je bericht. Binnen 24 uur ontvang je een reactie.

bottom of page