UPlift!_logo.png

Hypnose

Reken snel en effectief af met onbewuste blokkades,

belemmerende overtuigingen en angsten dankzij hypnose.

Hypnose...

Waar denk jij aan als je dat woord hoort?

Zie je dan meteen die (oude) televisie programma's voor je waarbij mensen op een podium een kip nadoen, de controle verliezen en niet (meer) weten wat ze doen?

Ik snap het. Dat is het beeld wat veel mensen van hypnose hebben dankzij de entertainment industrie. En daar is ook alles mee gezegd, het is om mensen te entertainen. Het heeft NIETS te maken met hypnotherapie en welke veranderingen het teweeg kan brengen.

Hypnose (uit het Grieks ὑπνος hupnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Het is een mengeling van fysieke ontspanning en mentale focus op een onderwerp.

En als je het mij vraagt... Hypnose is een geweldige, krachtige, snelle en efficiënte manier om levens te transformeren!

Wist je dat... 

Kinderen tussen 0 - 7 jaar in hypnose zijn? 

En dat dit betekent dat jij dat ook was?

Je nu ook nog minimaal 2 x per dag in hypnose bent?

Hypnose in meer dan 70 ziekenhuizen al wordt gebruikt als reguliere behandeling?

NLP (neurolinguïstisch programmeren) is ontstaan vanuit hypnose?

Dat je in 1 tot 3 sessies van je 'probleem' af kan zijn? Denk aan allergieën, migraine, ongewenste gewoonten, angsten, onbewuste blokkades... 

Wat is hypnose dan precies?

Hypnose is een natuurlijke staat waarin je je bevindt die vergelijkbaar is met een diepe meditatie. Het lichaam is volledig ontspannen en de hersengolven in het brein zijn verlaagd naar théta hersengolven. Wanneer deze hersengolven actief zijn, betekent het dat het menselijk brein open staat voor suggesties. Je kan het brein dan vergelijken met een open parachute.

Om hypnose beter te begrijpen is het belangrijk om te weten dat het menselijk brein uit twee (onzichtbaredelen bestaat: het bewuste en onbewuste brein.

Het brein van kinderen tussen de 0 - 7 jaar bestaat voornamelijk uit het onbewuste deel, waardoor zij in de staat van hypnose zijn. Hun brein neemt alles op als een spons waardoor ze heel snel kunnen leren. Tussen 7 - 9 jaar wordt er een filter gevormd en ontstaat het bewuste brein. Ook wel het kritische brein genoemd.

Théta hersengolven zijn ook actief wanneer je bijna in slaap valt en net wakker bent. Je kritische brein, of rationele brein moet dan nog even opstarten en wakker worden. Dit kan verklaren waarom dingen die in de eerste minuten wanneer we net wakker zijn een grote impact kunnen hebben op onze dag.

 

Bij hypnose (en hypnotherapie) wordt het brein in een staat gebracht dat het onbewuste (weer) bereikbaar is. Het is een manier om het bewuste brein (de kritische filter) voor een deel te omzeilen. Zo kunnen er positieve suggesties gegeven worden en veranderingen in het onbewuste aangebracht worden. 

Het bewuste brein kan nooit volledig omzeild worden, omdat het een overlevingssysteem is. Ook in hypnose ben je er dus ook bewust bij kan je niet zomaar de controle verliezen of overgenomen worden.

'Your beliefs become your thoughts. Your thoughts become your words. Your words become your actions. Your actions become your habits. Your habits become your values. Your values, become your destiny.'

- Mahatma Gandhi -

Hoe werkt dat met die positieve veranderingen?

Nog even terug naar het bewuste en onbewuste brein...

Het bewuste brein gebruik je bij logisch denken, praten, beslissingen nemen, analyseren en rationeel denken. We gebruiken slechts 5% van ons brein bewust. Wanneer een handeling, gedachte of overtuiging uiteindelijk een gewoonte is, wordt het verplaatst naar het onbewuste brein.

Het onbewuste brein is verantwoordelijk voor 95% van ons gedrag en gedachten. In je onbewuste zitten alle kennis, ervaringen en gedachten- en gedragspatronen opgeslagen. Deze zijn ontstaan na aanleiding van jouw ervaringen, zowel de positieve als de negatieve.

De negatieve dingen resulteren uiteindelijk in belemmerende overtuigingen, angsten en ongewenst gedrag.

 

Dat verklaart dus waarom je op bewust niveau allemaal goede bewute intenties kan hebben, doelen kan stellen en bepaald (gewenst) gedrag wilt vertonen... om het vervolgens uit te stellen en redenen te vinden waarom het (nu) niet kan.

 

Je onbewuste brein is je keihard aan het saboteren! Ergens in je onbewuste brein is er een ervaring, angst, blokkade of overtuiging opgeslagen, door een eerdere ervaring, die je nu tegenhoudt. 

Die belemmerende overtuiging, negatieve gedachte of dat onhandig gedrag is op een bepaald moment ontstaan (met een goede reden). Je onbewuste heeft het als een (overlevings)strategie gebruikt. Bewust weet je misschien niet meer waarom en op welk moment dat is geweest, maar gelukkig weet je onbewuste dat wel.

Met hypnotherapie, wanneer je in hypnose bent, kan je communiceren met je onbewuste om zo de oorzaak te achterhalen en het probleem 'met wortel en al' eruit te trekken. Belemmerende overtuigingen kan je namelijk zien als onkruid.

 

Je kan het snoeien en proberen te negeren, maar het groeit altijd terug en kan uiteindelijk een complete bloementuin overwoekeren.

En die bloemen... dat zijn de positieve overtuigingen en interne hulpbronnen, zoals zelfvertrouwen, discipline, doorzettingsvermogen, geluk en positiviteit.

Alles wat je nodig hebt zit namelijk al in je.

Je bent al zelfverzekerd.

Je hebt al discipline.

Je bent al lang goed genoeg.

Je ziet en voelt het alleen niet altijd, omdat het verstopt zit onder bepaalde negatieve ervaringen, gedachten en 

belemmerende overtuigingen.

Dankzij hypnose kan je het onkruid, met wortel en al, uit je onbewuste brein halen.

Waarvoor kan je hypnose inzetten?

Belemmerende en negatieve overtuigingen

Uitstelgedrag, perfectionisme, onzekerheid.

Veranderen van ongewenste gewoonten

Allergieën, migraine, tandenknarsen

Angsten & fobieën

Stress en burn-out klachten

Faalangst

Hooggevoeligheid

Onzekerheid, negatief/laag zelfbeeld

Het verkrijgen van (zelf)inzicht

Beperkte / schaarste (money) mindset

Hi, ik ben Roos!

Ik was 10 jaar toen ik mijn moeder verloor aan baarmoederhalskanker. Om te dealen met mijn emoties werd ik een 'emotie eter'. Daardoor kwam ik aan en werd ik op de basisschool en middelbare school veel gepest en buitengesloten. Dit maakte mij heel erg onzeker en dacht ik dat ik niet goed genoeg was. Om te bewijzen, aan anderen (en aan mezelf) dat ik wél goed genoeg was werd ik een perfectionist. Als iets niet perfect was, dan was IK niet goed genoeg.

 

Door mijn onzekerheid was ik altijd bij anderen op zoek naar de bevestiging dat ik goed genoeg was. Ik wilde dat iedereen mij aardig en goed genoeg vond, dus ik cijferde mezelf weg en had ik een laag zelfbeeld.

 

Hierdoor was ik een 'gemakkelijke prooi' voor een narcistische man en kwam ik terecht in een giftige relatie met jarenlange fysieke en mentale mishandeling. Het heeft jaren geduurd voordat ik alle moed bij elkaar had geraapt om te vertrekken. Ik liet alles achter om alleen opnieuw te beginnen.

Begin 2015 deed ik nog een  laatste poging om af te vallen door mijn levensstijl te veranderen en te investeren in mindset coaching. Het was deze keuze die mijn leven uiteindelijk compleet veranderd heeft!

 

Als kers op de taart kreeg ik dat jaar ook een burn-out waardoor ik mijn vaste baan verloor MAAR wel de kans kreeg om met mijn verleden af te rekenen en met een schone lei te starten.

 

Ik leerde ontzettend veel over mijzelf, mijn belemmerende overtuigingen en hoe ik mijzelf al die tijd heb gesaboteerd. De belangrijkste les: door het veranderen van mijn interne wereld, mijn mindset kon IK zelf mijn leven en toekomst creëren.

Wat mijn transformatie mij heeft gebracht is fantastisch! Daarom ben ik ondernemer geworden en help ik nu ambitieuze, zelfbewuste vrouwen en (startende) ondernemers om hun impact te maken in de wereld om net als ik het verschil te maken voor anderen.

You only have to take my hand, I know the way 

Roos combineert coaching en hypnose op een heel mooie en betrokken manier.

 

Ze nam alle tijd om samen mijn situatie te bespreken, stelde me op mijn gemak, had oog voor details in mijn reacties en vroeg goed door zodat we beiden een duidelijk beeld kregen van waar we met de hypnose mee aan de slag zouden gaan. Vervolgens nam ze me mee op een symbolenreis, heel mooi en helpend!

 

Een bijzondere ervaring met een heel prettige begeleiding, zeker een aanrader!

Marije - Focus op Flow

"Een bijzondere ervaring, een Hypnosessie! Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt en ik wist ook

niet zo goed wat ik moest verwachten... Ergens vond ik het ook wel spannend! Daarentegen wist Roos

mij heel erg op mijn gemak te stellen en daarom voelde het veilig en vertrouwd. 

 

Roos bracht mij tijdens ons gesprek al waardevolle inzichten waar ik wat mee kon, maar dankzij de ‘hypnose’ konden we écht dieper tot de kern komen. Hierdoor weet mijn bewustzijn nu wat mijn onderbewustzijn al wist waardoor ik daarmee aan de gang kan gaan. En heel eerlijk… Nu bijna een week verder na de sessie merk ik een grote positieve verandering!

 

Wanneer je zelf veel bezig bent met persoonlijke ontwikkeling en nét een stapje verder wilt gaan om tot de kern van je problemen te komen, dan raad ik je op zeker aan om eens een hypnosessie bij Roos te ervaren!

 

Roos, dankjewel voor deze mooie en bijzondere ervaring!”

Eva-Louise - Voeding, fitness en mindset coach bij Eefshealth Coaching

Roos is super vriendelijk en persoonlijk, maar ook deskundig en professioneel.

 

Ze neemt duidelijk goed de tijd om je te leren kennen en af te stemmen waar je hulpvraag ligt en wat zij daarin kan betekenen. Ik heb deze sessie als zeer waardevol ervaren, en kan het iedereen aanraden.

Merel - Jongerencoach - Merel Taat Training & Coaching

'Mijn gesprek met Roos heb ik ervaren als zeer prettig. Ze is een goede luisteraar, ze heeft passie voor alles wat met het menselijk brein te maken heeft en dat voel je ook. Ze neemt alle tijd om jou te leren kennen en je op je gemak te stellen.

 

Ondanks dat ik het moeilijk vond om controle los te laten, heeft ze een hele fijne en aangename sfeer gecreëerd waarin dat voor mij mogelijk werd. Ze vertelt je stap voor stap wat ze gaat doen en dat vond ik oprecht heel fijn.

 

De hypnosessie heeft me heel veel gebracht. Ik voel me ontzettend opgelucht.

Ik zou haar zeker aanraden. Mocht je twijfelen, niet doen, want het gaat je zeker helpen en je komt er energieker uit.'

Merel - Studente en ondernemer in spé.

AANMELDEN 

 1. Je vult het aanmeldingsformulier in met een aantal korte vragen.
   

 2. Binnen 3 werkdagen neem ik contact met je op en bespreken we even kort het aanmeldformulier en wat ik voor je kan betekenen.
   

 3. Wanneer we beide een klik voelen, stuur ik je een e-mail met verdere informatie over de betaling, het inplannen van de sessie, spelregels en voorbereidingen.

INVESTERING

De investering is € 125,00 exclusief 21% BTW (€ 151,25 inclusief 21% BTW) voor een eenmalige sessie.

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur (inclusief een coachingsgesprek). Het coachingsgesprek is gericht op het probleem waar je doorheen gaat werken.

Wil je graag een (of meer) hypnose sessies om een probleem op te lossen?

Vul dan het aanmeldingsformulier in via onderstaande knop.

Na ontvangst neemt ik binnen 3 werkdagen contact met je op.

Veelgestelde vragen

'Hoeveel sessies zijn er nodig?'

Dat is afhankelijk van het probleem waar jij doorheen gaat werken. Sommige problemen kunnen met één enkele sessie al opgelost zijn. Soms zijn er meer sessies (3) sessies nodig.

'Hoe ziet een HypnoCoaching sessie eruit?

Een sessie duurt ongeveer 1,5 - 2 uur en bestaat uit een persoonlijke coachingsgesprek waarin we jouw situatie bespreken en eventuele dingen waar je (bewust) tegenaan loopt. Vervolgens doen we een hypnose sessie voor het probleem waar je op dat moment doorheen wilt werken. We sluiten de sessie af met een nabespreking en eventuele aanvullende 'huiswerk' opdrachten en praktische tips/tools die je los van de sessie(s) kan gebruiken.

'Hoe en waar worden de HypnoCoaching sessies gehouden?'

De sessies zijn online via Zoom.

'Voor wie zijn HypnoCoaching sessies geschikt?'

Deze sessies zijn geschikt voor iedereen die:

 • Geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling;

 • Last heeft van (onbewuste) blokkades; 

 • Belemmerd wordt door belemmerende overtuigingen;

 • Af wilt rekenen met ongewenste gewoonten;

 • Last heeft van allergieën, angsten, migraine, fobieën etc.

'Ik ben ondernemer, kan ik mij ook aanmelden?'

Ja hoor dat kan. In het coachingsgesprek kunnen we eventueel ook sparren over jouw bedrijf(splannen) en/of dingen waar je op zakelijk vlak tegenaan loopt. Ben je (ook) op zoek zijn naar (business)coaching,? Neem dan vooral ook een kijkje bij mijn business coachingstraject: Moment of Impact

'Hoe weet ik of het mij echt iets gaat opleveren?'

Hypnose vind plaats in het onbewuste brein en daar vinden tijdens en na de sessie veranderingen plaats op neurologisch niveau. Er worden nieuwe (toekomstige) neurale paden gecreëerd. Dit zal je in sommige gevallen niet direct merken (afhankelijk van het probleem natuurlijk), maar in de toekomst ga je dit wel merken. Bij iedereen kunnen er nieuwe neurale paden in het brein gecreëerd worden. 

'Wat is de investering?'

De investering van de 1-op-1 sessie bedraagt € 125,00 exclusief 21% BTW (€ 151,25 inclusief 21% BTW). 

'Kan ik in termijnen betalen?'

Het is helaas niet mogelijk om een losse sessie in termijnen te betalen.​

'Mijn vraag staat er niet tussen.'

Voel je vrij om mij een e-mail te sturen. Je ontvangt binnen 1 werkdag antwoord op je vraag.

Privacy Verklaring || Algemene Voorwaarden || Cookiestatement

Copyright 2018- 2020 © UPlift! Lifestyle

Icons: www.icons8.com